Spanplafond met een grafische opdruk

Spanplafond met een grafische opdruk

mei 1, 2023 0 Door admin

Een spanplafond is een modern en veelzijdig plafondsysteem dat bestaat uit een strak en naadloos doek dat strak gespannen wordt tussen een kader van profielen. Dit type plafond biedt tal van voordelen, waaronder de mogelijkheid om het plafond volledig naar eigen smaak en stijl te personaliseren. Een van de manieren om dit te doen is door middel van grafisch drukwerk.

Veel mogelijkheden bedrukt spanplafond

Grafisch drukwerk op een spanplafond biedt tal van mogelijkheden om de ruimte een unieke uitstraling te geven. Denk bijvoorbeeld aan een mooi landschap, een abstracte afbeelding of een patroon in felle kleuren. Het drukwerk kan bovendien volledig op maat worden gemaakt, zodat het perfect aansluit bij de rest van het interieur.

Hoe doen ze dat?

Het aanbrengen van grafisch drukwerk op een spanplafond gebeurt door middel van een speciale printtechniek. Het doek wordt eerst op maat gesneden en vervolgens bedrukt met de gewenste afbeelding of print. Het doek wordt daarna strak gespannen en vastgezet in het plafondprofiel. Het resultaat is een strak en naadloos plafond met een unieke uitstraling.

Akoestisch beter

Een ander voordeel van een spanplafond met grafisch drukwerk is dat het plafond hierdoor ook akoestisch kan worden geoptimaliseerd. Er zijn namelijk speciale doeken beschikbaar die een geluidsabsorberende werking hebben, waardoor de akoestiek in de ruimte wordt verbeterd.

Stukje duurzaamheid

Ten slotte is een spanplafond met grafisch drukwerk ook een duurzame keuze. Het doek is namelijk van hoogwaardige kwaliteit en gaat lang mee. Bovendien kan het doek eenvoudig worden vervangen, mocht dit ooit nodig zijn.

Kortom, een spanplafond met grafisch drukwerk is een moderne en veelzijdige oplossing om een ruimte een unieke uitstraling te geven. Door de vele mogelijkheden in ontwerp en kleur, kan het plafond perfect worden afgestemd op het interieur. Daarnaast biedt het spanplafond met grafisch drukwerk ook akoestische voordelen en is het een duurzame keuze voor de lange termijn.